Weersvooruitzichten Montfort

het weer
Overzicht januari 2018, jaar 2017, sp-diagram Montfort, Meteogram Montfort

DWD grondkaart met fronten

Februari verloopt tot nu toe zeer zonnig. De normale mandhoeveelheid zonuren is zondag al bereikt (86 uur). December en januari noteerden bij elkaar 82 uur in De Bilt. Bovendien is deze maand zeker een graad kouder dan het langjarig gemiddelde. En op de langere termijn lijkt daar nog wat koude bij te komen.
Op de weerkaart ontwikkelt zich de komende week een blokkerend hogedrukgebied boven Scandinavië. Storingen worden op afstand gehouden, waardoor februari droog blijft. Vanaf dinsdag ligt de wind in de noordoosthoek en daalt het kwik iedere dag. Er is veel zon en onder een kraakheldere hemel daalt de temperatuur 's nachts in het komende weekend naar -7 tot -10 graden. Overdag is het dan net boven nul, waardoor er dus weer ijsaangroei ie zien is.
Dit alles is natuurlijk niks vergeleken met februari 1956, toen het in De Bilt de hele maand onder nul bleef en we de koudste maand ooit noteerden met een gemiddelde van - 6,7°C, of 1986 toen het gemiddeld -3,6°C was. Nu zitten we op gemiddeld 1, 9°C, niets vergeleken bij de 7,6°C in 1990. Op 20 februari werd het toen lokaal 20 graden.

Weerfoto van vandaag

Data sinds gisternacht Weerstation Montfort